Naši novi snimci kroz uporedni „Brevis“ horoskop

392 Views 0 Comment
vb HOROSKOP GOTOVO

Odmah da kažem da ne znam ništa o astrologiji, horoskop čitam iz zabave i prihvatam ga sa vodolijskom nehajnošću i selektivno, ako mi piše nešto lepo ja poverujem a ako mi ne odgovara samo pomislim – ma ništa mi nisu pogodili. Horoskopski gledano „brevisice“  su jedna uravnotežena kombinacija dve, kako cemo-lako ćemo, što luđe – to bolje, vodolije ( Tanja i ja), jednog raka (Aniko) koji balansira i našu kvartetsku porodicu odžava na okupu i surovo realnog, razumno kritičkog, s obe noge na zemlji strelca (Vilma). Niko ne zna koja je s kojom u planetarnoj konstelaciji, sve smo stalno u nekom ženskom emocionalnom tranzitu, bar jedna je na svakoj probi u retrogradnom hodu pa je mi ostale tešimo, ali je najvažnije da nismo u opozitu jedna s drugom, daleko bilo. Dakle, „senzacionalan najtačniji horoskop“ naših novih snimaka izgledao bi sigurno ovako:

image
Foto: Horište

Ljubav

U našem malom ansamblu sve je ustvari ljubav,  ljubav prema zajedničkom druženju nas je okupila, ljubav prema muzici i pevanju je našem druženju dala sasvim novu dimenziju, a ljubav koju nam uzvraća naša publika pokazuje nam da ono što stvaramo ima prepoznatljivu vrednost. Čak i naš kolega Bili (Adnan), jedan div od čoveka, bukvalno i metaforički, koji nas je snimao i odlično uradio ove snimke, kad uđe u zbornicu umesto zdravo, samo kaže „širimo ljubav“ i napravi veliki polukrug rukom i tako nas sve zagrli.

„How deep is your love“ …. naša je velika i poklanjamo vam deo, ljubav se davanjem uvećava.

Posao

Sve četiri smo profesionalni muzičari, imamo veliko i raznoliko pevačko iskustvo prikupljeno s raznih strana i ako ste mislili da nas četiri sednemo uzmemo note, otpevamo svaka svoju deonicu i to zvuči savršeno, spremno za snimanje…. ( na ovom mestu bi sad trebalo da ubacim onaj efekat „glasan smeh“) …to uopšte nije tako. Bogami se ozbiljno radi na intonaciji, uklapanju boja glasova, izgovoru teksta, učenju napamet…. Sve vreme se i ozbiljno gricka, ne biramo… čips, kikiriki, Anikini savršeni čokoladni mafini s malinama, Vilmine slane projice, Tanja obožava da mesi i isprobava sve nove recepte a ja sam izgubljen slučaj i nekad me izvade neke savijače što mi mama napravi. Svakom poslu eto pristupamo krajnje posvećeno. Svaka od nas boji naš kvartet svojim nijansama, znanjem i iskustvom.

„True colors are beautiful like a rainbow….Prave boje su prelepe kao duga…“

Zdravlje

image 1
Foto: Horište

Tanja i Zoli imaju u dvorištu savršeno mesto, letnju terasu prekrivenu krovom od trske, sa garniturom za sedenje od paleta i full opremljeno za pripremanje prste da poližeš „zdrave hrane“. Dva roštilja, kotlić, sač… idealno za opuštanje, naše probe, klopu… zovu ga „Gibanice kod Ivanice“. E tu smo jesenas, napekle i ogulile tonu paprika i patlidžana i napravile zdravu zimnicu, po Tanjinom tajnom makedonskom receptu – maridžano, koji smo prekrstile i brendirale u „Brevisdžano“. Ne može se rečima opisati sadržaj tih teglica, a ne nudim nikog ni da proba, malo mi je ostalo i to sam sakrila i od dece i od same sebe.

image 2
Foto: Horište

Sve više pričam o hrani umesto o pevanju, pa da se vratim na temu. Da, da… svi znamo da pevanje ima blagotvorno dejstvo na zdravlje, pre svega na nervni sistem, stvara osećanje zadovoljstva i podiže nivo optimizma.

„ I love coffee, I love tea….Volim kafu, volim čaj“ pa još kad se tome doda da izjadaš sve probleme od protekle nedelje najboljim drugaricama uz to kafenisanje, a one kažu: ajde, ajde bice to sve dobro….onda si stvarno ok, bar do sledeće probe.

Savet

I na kraju horoskopa naravno neki savet kako zvezde planiraju da te poprave, koja konjukcija i trigon sa Merkurom ti se spremaju. Mi imamo bolji savet „Bye, Bye Blues, you say and then you’ll wear a smile….. kaži zbogom brigama i nabaci osmeh“.

Ako ti taj savet nije pomogao onda dozirano primeni metodu – živeli! Neka dobra Medovača, koju smo ponele na letnje pripreme 2020 kvarteta u Deliblato se pokazala kao savršen savet za sve. A tek to Deliblato je jedna sjajna priča!

image 3

Šta kažete? Jesam sve pogodila?

0 Comments

Leave a Comment

error: Content is protected !!