O kvartetu

2018. godine na muzičkoj sceni Zrenjanina pojavio se još jedan ansambl, Vokalni kvartet „Vita Brevis“. Ovaj kvartet čine četiri ženska vokala: Tatjana Ivanica, Vilma Dutina, Zorica Kozlovački i Aniko Gardinovački. Ansamb funkcioniše bez dirigenta. Četiri dame su profesionalni muzičari različitih usmerenja, nastavnice u muzičkoj školi „Josif Marinković“, koje dele zajedničku sklonost i ljubav prema muzici, pevanju a pre svega međusobnom prijateljstvu. Svoje znanje i iskustvo stiču i usavršavaju i kao aktivne članice Srpske horske asocijacije i članice „Hora dirigenata“ pri ovoj asocijaciji.

Program kvarteta

Programsko usmerenje kvarteta je pre svega u pop i jazz pravcu. Kvartet izvodi četvoroglasne, pretežno a cappella (bez pratnje) kompozicije. Eksprimentišu sa različitim bojama, raspoloženjima i izrazima u sazvučju glasova i trude se da stvore svoj autentičan zvuk u beskrajnom muzičkom prostranstvu mogućnosti.

Misija

Kvartet je nastao iz uživanja u zajedničkom pevanju i međusobnom druženju. Ime kvarteta „Vita Brevis“ na latinskom znači „život je kratak“ te one poručuje da nikada nije kasno da se bavite nečim što vas ispunjava zadovoljstvom, kreativnošću i predstavlja novi izazov. “Brevisice” žele da inspirišu sve one koji imaju neku neostvarenu želju, da hrabro i odlučno krenu u njenu realizaciju kao i da budu uzor svojim učenicima, da tragaju za pravim kvalitetom u muzici. Ponosne su na svoju jedinstvenost, zahvalne na talentu kojim raspolažu i srećne ako uspeju da na publiku prenesu emocije, ljubav i uzbuđenje koje osećaju kada pevaju zajedno.

Takmičenja, festivali, nastupi, priznanja

 • 8.12.2019. Nastup povodom proslave lista “Zavičajac” Narodno pozorište “Toša Jovanović” Zrenjanin
 • 22.12.2019. Nastup na “Božićnom koncertu” katedrala Sv. Ivana Nepomuka, Zrenjanin
 • Učestvovanje u manifestaciji World Choral Day 2019 u organizaciji IFCM
 • 20.6.2020. nastup na terenima Golf kluba Zabalj, povodom 20. Golf Day u organizaciju Rotary Club Zrenjanin
 • 26.6.2020. Mini koncert za prijatelje, basta „LinCafe“
 • 12.9.2020. 7. Horski festival “Slobodan Bursac”
 • 4.10.2020. katedrala Sv. Ivana Nepomuka Zrenjanin
 • 18-19.10.2020. 19. Horski festival “Majske muzičke svečanosti” Bijeljina (online) Zlatna medalja  – kategorija G
 • 12-16.5.2021. 20. Horski festival “Majske muzičke svečanosti” Bijeljina (online) Zlatna medalja  – kategorija P – 98 bodova
 • 31.5.2021. 2. Međunarodno takmičenje “Konstantin Veliki” Niš (online) I nagrada – 97,2 boda kategorija – Vokalni ansambli
 • 2-6. 6.2021. 10. Međunarodni festival horova “Černomorski zvuci” Balčik, Bugarska (online) nastup

Snimci kvarteta mogu se preslušati na You Tube kanalu, a novosti pratiti na Facebook stranici

Logo Brevis 2

Logo: Bojana Veljković

error: Content is protected !!