Ovaj kvartet čine četiri ženska vokala: Tatjana Ivanica, Vilma Dutina, Zorica Kozlovački i Aniko Gardinovački. Nas četiri smo profesionalni muzičari različitih usmerenja, nastavnice u muzičkoj školi „Josif Marinković“, koje dele zajedničku sklonost i ljubav prema muzici, pevanju a pre svega međusobnom prijateljstvu. Kvartet izvodi četvoroglasne, pretežno a cappella (bez pratnje) kompozicije.

Svoje znanje i iskustvo stičemo i usavršavamo i kao aktivne članice Srpske horske asocijacije i članice „Hora dirigenata“ pri ovoj asocijaciji.Ove četiri dame ispunjavaju svoje probe sa puno priče, smeha ali i ozbiljnog rada na kompozicijama koje pripremamo i izvodimo. Iako radimo opušteno i iz uživanja, profesionalno smo vrlo kritične i fokusirane na svaki detalj u našoj izvedbi. Nismo opterećene nastupanjem jer smo sve četiri profesionalno vrlo ispunjene, već radimo tempom koji nama odgovara i biramo nastupe i publiku.

Programsko usmerenje kvarteta u odabiru kompozicija koje izvodimo je da se prvenstveno nama sviđaju i uklapaju se u naše vokalne opsege te pažljivo biramo i proširujemo naš repertoar sa znalački napisanim aranžmanima svetski priznatih vokalnih aranžera, pre svega pop i jazz pravca ili usklađujemo izbor shodno prilici u kojoj nastupamo. Eksprimentišemo sa različitim bojama, raspoloženjima i izrazima u sazvučju naših glasova i stvaramo naš autentičan zvuk u beskrajnom muzičkom prostranstvu mogućnosti. Uzori su nam ženski kvarteti koji su u inostranstvu vrlo uspešni i popularni.

Ponosne smo na našu jedinstvenost i zadovoljne što posle nastupa dobijamo od publike komplimente i iskrene čestitke. Srecne smo ako uspemo da na publiku prenesemo emocije, ljubav i uzbuđenje koje mi osećamo kada pevamo i duboko smo zahvalne na talentu kojim raspolažemo.

Biografija Kvarteta

Galerija slika

Snimci kvarteta mogu se preslušati na You Tube kanalu, a novosti pratiti na Facebook stranici

Vita Brevis
Vokalni kvartet Vita Brevis

Foto: Horski Festival Slobodan Bursać

error: Content is protected !!