Zašto sam pokrenula blog?

Sa istom ljubavlju i pažnjom kojom se posvećujem horskoj muzici pokrenula sam i vodim ovaj blog. Horište je nastalo kao moja potreba da prikupim i podelim svoja iskustva nastala u dugogodišnjem radu sa horovima, razmišljanja na različite teme vezane za horsko pevanje i traganje za odgovorima na razne izazove sa kojima sam se susretala. Želja mi je da čitaocima ovog bloga približim horsko pevanje, lepotu, radost  i benefite zajedničkog pevanja, inspirišem potecijalne pevače da se pridruže horovima, kolege dirigente podstaknem na razmenu mišljenja i one znatiželjne ohrabrim da posete horske koncerte.

O meni

Ja sam Zorica Kozlovački, prijatelji i moji horski pevači me zovu Zoka. Fatalno sam zaljubljena, kompulsivno opsednuta, neizlečivo zaražena horskim pevanjem, radom sa horom i stvaranjem lepote spajanjem glasova i emocija kroz vokalnu muziku.

“Ako ste talentovan čovek, to ne znači da ste nešto dobili.

To znači da možete nešto dati” – Sigmud Frojd

Vođena ovim motom strastveno i posvećeno radim sa horovima: Omladinski mešoviti hor muzičke škole Josif Marinković i Mešovitim horom Pannonica i beskrajno dajem i crpim energiju iz našeg zajedničkog kreativnog stvaranja. Na sasvim drugaciji način, uz podjednako zadovoljstvo uživam u druženju i pevanju kao član Vokalnog kvarteta “Vita Brevis”. Ako nisam na horskim probama ili besomučno pretražujem internet u potrazi za interesantnim horskim kompozicijama, partiturama i temama, onda koristim svaki slobodan trenutak da okrećem pedale mog bicikla. Uz punu podršku svojih najbližih, porodice i prijatelja, živim u svom horskom svetu.

Zorica Kozlovački

Foto: Horski Festival Slobodan Bursać

error: Content is protected !!